Hae tästä blogista

sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Siikaa, kampasimpukoita ja fenkolirisottoa sekä voi-limettikastike


2:lle


  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulikynttä
  • (1 tl sahramia)
  • 1,5 dl risottoriisiä
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 1 fenkoli
  • 2 tl murskattua fenkolinsiementä
Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sahramin kanssa rypsiöljyssä. Lisää riisi ja kuullota.






Voi-limettikastike
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl sambal oelekia
  • 1 dl valkoviiniä
  • ½ limetin mehu ja kuori
  • 1 rkl ranskankermaa (tai 2 rkl kermaa)
  • 2 tl murskattua korianterinsiementä
  • ripaus valkopippuria
  • 75 g huoneenlämpöistä voita
Sekoita kattilassa sipuli- ja valkosipulisilppu, sambal oelek, viini, limetin kuori ja mausteet. Keitä kokoon, kunnes nestettä on jäljellä pari lusikallista. Lisää ranskankerma (tai kerma) sekä limetinmehu ja kiehauta. Ota kattila liedeltä ja vatkaa sekaan voi.

Paista tai grillaa kuhatfileet kovalla lämmöllä ensin nahkapuolelta rapeaksi ja sitten nopeasti lihapuolelta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti