Hae tästä blogista

sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Lohta ja fenkolikastiketta

4 annosta
  • 1 keskikokoinen fenkoli
  • 2 salottisipulia
  • 25 g voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 dl kalalientä (1/4 kalaliemikuutiota + 1 dl vettä)
  • fenkolinsiemeniä jauhettuna
  • valkopippuria
  • appelsiininkuorta raastettuna
  • (½ tl sahramia)
  • 2 tl hunajaa
  • pari tippaa sitruunamehua 
  • ½ dl kermaa
Pilko fenkoli ja sipuli. Kuullota voissa 5 min. keskilämmöllä ja lisää jauhot. Kääntele silppua jauhoissa hetki ja lisää valkoviini ja kalaliemi. Lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla 5 min. Lisää kerma ja anna hautua 15 min.

Soseuta sauvasekoittimella, siivilöi tasaiseksi ja kuumenna ennen tarjoilua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti