Hae tästä blogista

sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Vuohenjuustopihvi naudan sisäfileestä

Vuohenjuustopihviä, balsamicokastiketta, perunanuggetteja ja höyrytettyä fenkolia.
  • Naudan sisäfileetä
  • Pekonia, jota voi syödä myös paistamatta (esim. Snellmann ylikypsä)
Täyte per yksi pihvi:
  • 2-3 luomukirsikkatomaattia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • lehtipersiljaa
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 tl oliiviöljyä
Päälle 2-3 viipaletta  kittipintaista vuohenjuustoa
   
Kastike (2-4 annosta):
  • 4 dl vahvaa lihalientä (esim. vettä + 1 kpl Fond du Chef Rich Beef (Knorr))
  • 1 dl vahvaa balsamipunaviinietikkaa
  • mustapippurirouhetta
  • pari oksaa rosmariinia

Laita kastikeaineet teflonkattilaan ja keittele kokoon reilun tunnin ajan (tai kunnes kastike on mieleisesi paksuista).

Silppua tomaatit ja valuta hetki. Hienonna valkosipuli, silppua persilja ja sekoita kaikki aineet.

Kääri pekoniviipaleita pihvin reunan ympäri niin, että reuna on yltympäriinsä verhoiltu. Kiinnitä hammastikuilla.

Kuumenna rautapannulla kovalla lämmöllä voi-öljyseosta, kunnes se vähän ruskistuu. Ruskista pihvit kovalla lämmöllä molemmilta puolilta.

Muotoile jokaiselle pihville oma ”kuppi” foliosta, laita uunivuokaan, lisää täyte ja asettele juustonsiivut päällimmäiseksi. Laita ruokalautaset uuniin lämpiämään. Pistä mittari kylkeen ja paista 225° uunissa, kunnes mittari osoittaa 54° (= medium miinus). Anna pihvien levähtää hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti