![]() |
Vuohenjuustopihviä, balsamicokastiketta, perunanuggetteja ja höyrytettyä fenkolia. |
- Naudan sisäfileetä
- Pekonia, jota voi syödä myös paistamatta (esim. Snellmann ylikypsä)
- 2-3 luomukirsikkatomaattia
- 1 valkosipulinkynsi
- lehtipersiljaa
- sormisuolaa
- mustapippuria
- 1 tl oliiviöljyä
Kastike (2-4 annosta):
- 4 dl vahvaa lihalientä (esim. vettä + 1 kpl Fond du Chef Rich Beef (Knorr))
- 1 dl vahvaa balsamipunaviinietikkaa
- mustapippurirouhetta
- pari oksaa rosmariinia
Laita kastikeaineet teflonkattilaan ja keittele kokoon
reilun tunnin ajan (tai kunnes kastike on mieleisesi paksuista).
Silppua tomaatit ja valuta hetki. Hienonna valkosipuli, silppua
persilja ja sekoita kaikki aineet.
Kääri pekoniviipaleita pihvin reunan ympäri niin, että reuna
on yltympäriinsä verhoiltu. Kiinnitä hammastikuilla.
Kuumenna rautapannulla kovalla lämmöllä voi-öljyseosta, kunnes
se vähän ruskistuu. Ruskista pihvit kovalla lämmöllä molemmilta puolilta.
Muotoile jokaiselle pihville oma ”kuppi” foliosta, laita
uunivuokaan, lisää täyte ja asettele juustonsiivut päällimmäiseksi. Laita ruokalautaset
uuniin lämpiämään. Pistä mittari kylkeen ja paista 225° uunissa, kunnes mittari osoittaa
54° (= medium miinus). Anna
pihvien levähtää hetki ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti