Hae tästä blogista

tiistai 28. helmikuuta 2017

Olutblinit


n. 8 kpl blinipannulla paistettuna


  • 3 dl bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
  • 15 g hiivaa
  • 2 dl tattarijauhoja (osan voi korvata spelttijauhoilla)
  • 1 tl sokeria
  • 1 -1 ½ dl tummaa olutta
  • 1 rkl voisulaa
  • 1 keltuainen
  • 1 valkuainen vatkattuna

 kirkastettua voita paistamiseen

Sekoita hiiva, sokeri ja jauhot kädenlämpöiseen jogurttiin/kermaviiliin. Anna taikinan kohota parisen tuntia lämpimässä tai yön ylikin kylmässä.
Sekoita ennen paistamista taikinaan loput ainekset. Paista miedolla lämmöllä runsaassa voissa. Lisää voita/voisulaa kääntämisen jälkeen.

Tarjoile punasipulisilpun, mädin, smetanan, rouhitun mustapippurin ja tillisilpun kanssa.

LOISTAVANA VAIHTOEHTONA BLINILETUT:
n. 8 kpl blinipannulla paistettuna
  • 2 dl tummaa olutta
  • 1 dl kermaa
  • 3 munaa
  • 2 dl tattarijauhoja
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • 50 g voisulaa
Sekoita neste, munat, jauhot, suola ja sokeri. Anna taikinan turvota ½ h huoneenlämmössä tai kauemmin jääkaapissa.
 
Sekoita taikinaan voisula ja paista blinipannulla keskilämmöllä rapeaksi.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti