Hae tästä blogista

sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Karitsanlihapullat

Karitsanlihapullia, jogurttikastiketta ja riisipastaa
4:lle

Jogurttikastike
  • 200 g turkkilaista jogurttia (luomu)
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 3 mustaa valkosipulinkynttä silputtuna
  • 1 rkl hillottua inkivääriä hienonnettuna
  • muutama mintunlehti silputtuna
  • 1-2 tl juoksevaa hunajaa
  • suolaa
Sekoita ja anna tekeytyä jääkaapissa muun valmistelun ajan.

Lihapullat
  • 400 g karitsanjauhelihaa (luomu)
  • ½ dl ranskankermaa
  • 1 dl paahdettua sipulia hienonnettuna
  • 1 kpl yksikyntistä valkosipulia silputtuna
  • 1 rkl vasikanfondia
  • ½ ruukkua minttua
  • ½ rkl fenkolinsiemeniä murskattuna
  • ½ rkl korianterinsiemeniä murskattuna
  • mustapippuria
  • currya
  • savupaprikaa
  • garam masalaa
  • cayennepippuria
  • sesaminsiemeniä pyörittelyyn
Sekoita kaikki ainekset ja pyörittele pullat sesaminsiemenissä. Asettele leivinpaperille uunipellille ja paista 225 n. 15 min.

Lisäkkeeksi sopii pecorinoraasteella ja lehtipersiljalla silattu riisipasta.

 





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti