Hae tästä blogista

torstai 7. joulukuuta 2017

Poron sisäfilettä, timjamivoisulaa, pannujuureksia ja maa-artisokkapyreetä


Poron sisäfile, timjamivoisulaa, pannujuureksia ja maa-artisokkapyreetä
2annosta

1 poron sisäfileee (250-350 g)
- ota huoneenlämpöön

Pannujuurekset:
  • 200 g multaporkkanaa
  • 200 g naurista
  • 200 g mukulaselleriä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • mustapippuria
  • sesamöljyä paistamiseen

Kuori ja pilko juurekset n. 1,5 x 1,5 cm kuutioiksi. Ruskista sesamöljyssä laji kerrallaan: siirrä jokainen paistoerä pois pannulta toiseen astiaan, kun on haarukalla pistäessä al dente. Yhdistä lopulta kaikki takaisin pannulle. Mausta.

Maa-artisokkapyree
  • 500 g maa-artisokkaa
  • suolaa
  • sitruunamehua
  • 2 rkl voita

Kuori maa-artisokat, pilko samankokoisiksi paloiksi kypsennystä odottamaan sitruunaveteen ja keitä  pehmeiksi. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää voi. Lämmitä ennen tarjoilua tarvittaessa kansi auki ylimääräisen kosteuden poistamiseksi, jos haluat kiinteämpää pyrettä.

Poron sisäfilee:
Kuumenna rautapannulle voi-öljyseos rusehtavaksi. Ruskista file(et) nopeasti kovalla lämmöllä joka puolelta ja kääri folioon (n. 5 min).

Timjamivoisula
  • 2 rkl voita
  • ½ ruukkua timjamia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ruokosokeria

Viipaloi valkosipulinkynnet paperinohuiksi ja silppua timjami. Pyyhi tarvittaessa poron paistopannu puhtaaksi ja sulata siinä voi. Laita sekaan kaikki ainekset ja kiehauta. Valele poron päälle annokseen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti