![]() |
Poron sisäfile, timjamivoisulaa, pannujuureksia ja maa-artisokkapyreetä |
2annosta
1 poron sisäfileee (250-350 g)
- ota huoneenlämpöön
Pannujuurekset:
- 200 g multaporkkanaa
- 200 g naurista
- 200 g mukulaselleriä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl hunajaa
- mustapippuria
- sesamöljyä paistamiseen
Kuori ja pilko juurekset n. 1,5 x 1,5 cm kuutioiksi. Ruskista sesamöljyssä laji kerrallaan: siirrä jokainen paistoerä pois pannulta toiseen astiaan, kun on haarukalla pistäessä al dente. Yhdistä lopulta kaikki takaisin pannulle. Mausta.
Maa-artisokkapyree
- 500 g maa-artisokkaa
- suolaa
- sitruunamehua
- 2 rkl voita
Kuori maa-artisokat, pilko samankokoisiksi paloiksi kypsennystä odottamaan sitruunaveteen ja keitä pehmeiksi. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää voi. Lämmitä ennen tarjoilua tarvittaessa kansi auki ylimääräisen kosteuden poistamiseksi, jos haluat kiinteämpää pyrettä.
Poron sisäfilee:
Kuumenna rautapannulle voi-öljyseos rusehtavaksi. Ruskista file(et) nopeasti kovalla lämmöllä joka puolelta ja kääri folioon (n. 5 min).
Timjamivoisula
- 2 rkl voita
- ½ ruukkua timjamia
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa
- mustapippuria
- ruokosokeria
Viipaloi valkosipulinkynnet paperinohuiksi ja silppua timjami. Pyyhi tarvittaessa poron paistopannu puhtaaksi ja sulata siinä voi. Laita sekaan kaikki ainekset ja kiehauta. Valele poron päälle annokseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti