Hae tästä blogista

lauantai 9. joulukuuta 2017

Lohipasta à la Virve

2 annosta

  • n. 15 cm purjon vihreämpää päätä (ei lehtiä)
  • rypsi-oliiviöljyä
  • 1½ dl kuivaa valkoviiniä (Riesling)
  • ½ sitruuna
  • 3/4 dl smetanaa/ranskankermaa
  • ½ kalaliemikuutio (esim. Maggi)
  • vastajauhettua mustapippuria
  • ½ ruukkua tilliä
  • tagliatelle-pastaa ohjeen mukaan
  • 400 g nahattomaksi leikattua, 2 x 2 cm kuutioitua lohta
Hienonna puhdistettu purjo ja kuullota öljyssä. Raasta sitruunanpuolikas ja purista, lisää pannulle kuoriraaste ja mehu sekä valkoviini. Murenna joukkoon puolikas kalaliemikuutio. Kiehauta.ja anna hautua hieman poreillen, kunnes purjo on kypsää. Lisää smetana ja mustapippuri.

Laita pasta kiehumaan. Lisää kastikkeeseen lohipalaset ja anna kypsyä muutama minuutti. Huuhtele ja valuta al dente pasta. Silppua tilli ja ripottele kastikkeeseen tai annoksen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti