Hae tästä blogista

perjantai 14. huhtikuuta 2017

Thaimaalainen kanakeitto


n. 2 l valmista keittoa

  • n. 500 g maustamatonta kananpojan sisäfilettä
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 sitruunaruoho tyviosa viillettynä
  • 1 limetin kuoriraaste
  • 5 valkosipulinkynttä viipaloituna
  • 2 pientä chiliä silputtuna
  • 7 limetinlehteä
  • 2-3 keskikokoista porkkanaa tulitikun ohuina tikkuina
  • ½ pussia pakastettuja sokeriherneenpalkoja
  • 1 dl  pakastemaissia
  • (1 dl riisipastaa)
  • (yksi paksoikaali silputtuna, jos kaupasta löytyy)
  • 1 l vettä
  • 1-2 kanaliemifondia
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
  • 1 tlk luomukookosmaitoa
  • 1 limetin mehu

Kuumenna (rypsi)öljy isossa kattilassa. Lisää inkivääri, limetti, chili, valkosipuli ja sitruunaruoho kattilaan mahtuvana, kokonaisena tikkuna, josta tyvi on viilletty makua antamaan. Kääntele hetki kuumassa kattilassa varoen, ettei valkosipuli kärähdä. Lisää porkkana, jäiset sokeriherneet ja maissi (ja paksoikaali ja riisipasta, jos haluat keitosta vielä ruokaisampaa) sekä vesi, kanaliemifondi ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen n.15 min. ja lisää kalakastike.
Pilko kananpojan fileet mieleisiksesi suupaloiksi, pudottele keittoon ja keitä kypsäksi. Lisää lopuksi kookosmaito ja limettimehu. Tarkista suola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti