Hae tästä blogista

lauantai 11. tammikuuta 2020

Shepherd's pie



  • 1 iso sipuli
  • 2 yksikyntistä valkosipulia
  • 400 g karitsan jauhelihaa (luomu)
  • 400 g luomuvarsiselleriä
  • 500 g luomutomaattimurskaa
  • 5 anjovisfilettä hienonnettuna
  • 4 dl tummaa olutta
  • 1 Rich Beef -fondiannos
  • Tabascoa
  • 2 tl osterikastiketta
  • 3 rkl ketsuppia
  • laakerinlehtiä
  • timjamia (tuore tai kuivattu)
  • mustapippuria
  • 2-3 rkl vehnäjauhoa
  • (2-3 rkl ruskeaa Maizena-suurustetta)
  • 3-4 dl perunamuusia
Paista jauheliha rapeaksi öljy-voiseoksessa. Siirrä lautaselle odottelemaan.

Silppua sipuli, valkosipuli ja varsiselleri, kuullota pehmeäksi. Ripottele päälle vehnäjauhot ja paistele hetken aikaa sekoitellen.

Lisää jauheliha ja loput ainekset paitsi muusi, hauduta n. 45  min. (Tarpeen mukaan suurusta lopuksi sakeammaksi ruskealla Maizenalla; seos saa olla aika paksua),

Sekoita perunamuusiin yksi muna ja 2 rkl vehnäjauhoa.

Voitele pyöreä uunivuoka (halk. 23 cm), kaada seos siihen ja levitä päälle muusiseos. Paista 175 C 30-40 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti